Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

Πρώτος πανελλαδικά στο "Λυσία"

Μεγάλη διάκριση για το μαθητή μας, Χρήστο Γαλάτουλα, που κατέκτησε την πρώτη θέση πανελλαδικά στον μαθητικό διαγωνισμό "Λυσίας". Ο Χρήστος διαγωνίστηκε ως μαθητής της Β' Γυμνασίου και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τους 252 συνομηλίκους του, που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού απ' όλη τη χώρα. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια, και ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού "Λυσίας".

Συγχαίρουμε και επίσημα το Χρήστο Γαλάτουλα, με το παρακάτω δελτίο τύπου:

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/5/2008


Θέμα: Πρωτιά του μαθητή Χρήστου Γαλάτουλα στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Λυσίας”


Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής “Διαδίκτυο” συγχαίρουν τον μαθητή τους Χρήστο Γαλάτουλα για τη μεγάλη επιτυχία του στο φετινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Λυσίας”. Ο Χρήστος, μαθητής της Β' Γυμνασίου, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα, για την τάξη του, ξεπερνώντας τους 251 συνομηλίκους του που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού.


Ο "ΛΥΣΙΑΣ" είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την OTEnet, τη Microsoft Hellas και τη Hewlett Packard, με τη συνεργασία της OTE Academy, του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΠΥ, της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. Σκοποί του διαγωνισμού είναι:

 

  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.

  • Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο.

  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.

  • Η εξοικείωση των μαθητών με κλειστού τύπου ερωτήσεις (πολλαπλής επιλογής, σωστού/λάθους κτλ).

  • Η εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες και η εκπαιδευτική χρήση των εφαρμογών τους με έμφαση στη διαδικασία συμμετοχής και στην εμπειρία του Διαδικτύου.

  • Η αξιοποίηση των εξ αποστάσεως σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων για την εκπαίδευση και την άμεση αναζήτηση - ανταλλαγή πληροφοριών.

 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lysias.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και όλα τα αποτελέσματα.


Ευχόμαστε στο Χρήστο να επιτυγχάνει σε ό,τι έχει αξία στη ζωή του και να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: