Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

Επιδότηση εκπαίδευσης γονέων : η συνέχεια

Η δράση γονείς.gr, που έχει ήδη επιμορφώσει 20686 γονείς μαθητών γυμνασίου σε όλη τη χώρα, ενεργοποιείται εκ νέου με σκοπό την επιμόρφωση 18000 επιπλέον γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο) κατά το σχολικό έτος 2008-2009.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι γονείς θα λάβουν δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές, και πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, το έργο επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να πιστοποιήσουν δωρεάν τις γνώσεις τους συμμετέχοντας σε αντίστοιχες εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Οι εγγραφές γονέων στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 15/4/2009. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 15/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: